Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 20 de març del 2020

Les PAP de Magisteri s'ajornen al maig

Selectivitat, PAP de Magisteri, Proves +25 i +45 i preinscripció universitària s’endarrereixen
Publicat el 20-03-2020 per Unportal
La Secretaria d’Universitats va confirmar ahir “l’ajornament generalitzat” de les proves de Selectivitat i d’accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys, així com de les Proves d’Aptitud Personal (PAP) que s’han de realitzar per poder ser admès a determinats estudis de grau, especialment als de Magisteri, tant a les universitats públiques com a les privades. Universitats ha reiterat que no se suspendran els exàmens de Selectivitat, com havia reclamat algun sindicat estudiantil, sinó que s’endarreriran.
Les PAU, entre el 30 de juny i el 9 de juliol
Fonts del Departament d’Empresa i Coneixement, al que està adscrit la Secretaria d’Universitats, han explicat que es treballa amb la hipòtesi de traslladar la Selectivitat, que inicialment s’havia previst celebrar entre el 9 i l’11 de juny, a finals de mes o començaments de juliol, de manera que es consideren dues opcions: que es realitzin del dimarts 30 de juny al dijous 2 de juliol o bé una setmana després, del 7 al 9 de juliol com a molt tard.
La preinscripció, fins al 20 de juliol
L’endarreriment de les proves per poder accedir a la universitat comportaria postposar el període de preinscripció, que s’havia d’obrir a primers de juny i que es perllonga durant un mes. Ara s’iniciaria a mitjans de juny i es tancaria cap al 20 de juliol, un cop s’haguessin fet públiques les notes de la Selectivitat.
La PAP de Magisteri, durant la segona quinzena de maig
També ha quedat definitivament ajornada la PAP ordinària de Magisteri, fixada per al 25 d’abril, que es faria durant la segona quinzena del mes de maig. La prova, a la qual l’any passat van presentar-se prop de 4.000 candidats a cursar els graus d’Educació Infantil i Educació Primària, compta amb una convocatòria extraordinària, fixada inicialment per al 16 de juliol, que ara s’haurà de determinar quan es celebra. També es veurien alterades la resta de PAP, especialment les del grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE), que són les que congreguen un major nombre d’estudiants després de les de Magisteri.
Les proves per a majors de 25 anys, un mes després
Les proves d’accés per als majors de 25 anys, programades per a dos dissabtes del mes d’abril (18 i 25), es traslladaran al maig i es concentraran en una única jornada. La dels majors de 45 anys (18 d’abril) també s’endarreriran un mínim de tres setmanes.
Escurçar el temari de segon de Batxillerat
Per la seva banda, el Departament d’Educació s’ha plantejat la possibilitat de retallar el temari de segon de Batxillerat per reduir el volum de continguts del que s’han d’examinar els estudiants a la Selectivitat, segons fonts del mateix departament, cosa que planteja dificultats a aquestes alçades del curs, donat que el currículum no s’imparteix a tots els centres en el mateix ordre.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada